petek, 29. avgust 2014

1, 2, 3 kostum!


Vedno, res vedno se najprej zatakne pri kostumu. Ko brskaš po galerijah raznih larpovskih društev, festivalih ali konvencijah, naletiš na veliko vrhunsko izdelanih kostumov.



















Ampak to vzame res veliko časa in večinoma tudi precej denarja... A za začetek ne rabiš nič posebnega in kar je še bolj pomembno, nič dragega! :)

Pa se najprej lotimo moške oprave


Vedno lahko začnemo s preprosto tuniko, hlačami/pajkicami in usnjenim pasom. Odsvetujem kakršenkoli "novodobni" material  in zato raje poiščite kakšno črno/rjavo trenerko ali hlače brez žepov. Zgornji del je lahko tunika ali srajca. Mogoče se v omari skriva kakšna stara bela srajca, ki jo lahko malce raztrgate po rokavih in pomečkate. Ker pa imajo naše mame/tete/sosede še vedno doma spravljen šivalni stroj ali vsaj pribor, pa se lahko lotite izdelave preproste tunike. V omari poiščite še čisto navaden usnjen pas in ste že pripravljeni za prvi LARP!


















Preprosta ženska preobleka


Imamo srečo, da je v tem času moderno prav vse in lahko v trgovini najdemo marsikaj, kar lahko uporabimo v navadnem in LARP svetu. Od gladiatorskih sandalov, dolgih kril, tunik do "piratskih" škornjev in srajčko. :)

Najprej si poiščimo kakšno dolgo krilo (čim manj ali nič vzorcev) naravne barve, če pa bo karakter bolj bojevite narave pridejo prav tudi pajkice oz. hlače brez potiska. Zgoraj lahko oblečemo preprosto tuniko ali srajco. Ženske imamo pač to srečo, da nam ni treba skrbet za obutev, saj lahko uporabimo kakšne stare usnjene škornje ali nove moderne gladiatorske sandale.


DODATKI!


Tisto kar našemu kostumu doda piko na i, so dodatki. Verižica s krempljem, mošnjiček za pasom, dodatne plasti blaga lahko samo zavijemo okoli vratu in pasu, ter popestrimo naš kostum. Malce pobrskaj po svoji domači šari, saj se najverjetneje med njo skriva kakšen zarjavel starinski ključ, nenavaden lesen obesek, stara tetina ruta, kosi vrvi, ki jo lahko spet spletemo in uporabimo za pas, ... Možnosti je veliko in ni nam treba segati po denarnici. Najprej uporabimo tisto, kar pozabljeno leži doma.



Ni komentarjev:

Objavite komentar